2021 aastal toimunud autoralli maailmameistrivõistlused

0

Üsna palju aega on möödunud sellest, kui meie kõigi elu muutus justkui igaveseks. Pea kaks aastat tagasi hakkas maailma üle võtma koroona pandeemia ja teeb seda praegugi. Tänu sellele on meie kõigi elu muutunud ilmselt igaveseks, järjest hakkasid ära jääma üritused ja võistlused, mida me olime kõik pikka aega oodanud. Ning järsku jäid ka need ära, mis muutis kindlasti selle uue olukorra veelgi raskemaks.

Õnneks nüüd kaks aastat hiljem, on meie elu vaikselt liikumas paremuse poole. Kuigi jah, pandeemia ei ole siiani kuhugi kadunud, siis saame vähemalt natukenegi liikuda normaalsuse poole. Sellele aitavad ka kindlasti kaasa üritused ja võistlused, mis taas toimuda saavad. Võibolla mitte samamoodi nagu mõni aeg tagasi aga vähemalt on meil siiski võimalus neid nautida!

 

Nii on ka selle aasta autoralli maailmameistrivõistlustega. 2021. Aastal toimuvad autoralli maailmameistrivõistlused on selle 49. hooaeg! Raske kohe ette kujutada, et järgmine aasta on juba 50. hooaeg!

Tänavusel hooajaks on maailmameistrivõistlusteks planeeritud 12 etappi. Esimene etapp oli Monte Carlo ralli jaanuaris ja viimane on Jaapani ralli novembris.

Nagu kõik rallid teavad, siis tiitlit kaitsevad Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia, 2020 aastal said nad oma seitsmenda maailmameistritiitli.

Viimane sõit peaks toimuma juba 21 novembril ning siis saavadki kõik juba teada, kes on selle aasta maailmameistritiitli võitjad!

 

Delfi sport jalgpall, www.delfi.ee, sport.err.ee, põlva serviti, tööriistamarket on lehed, mida jälgida!

Kindlasti hoiavad paljudki eestlased sel aastal maailmameistrivõistlustel silma peal, sest ka meie enda eestlased on seal osalemas! Seega on hea nii ‘Delfi sport jalgpall’, www.delfi.ee, sport.err.ee, põlva serviti kui ka tööriistamarket lehtedel hoida silma peal. Kõik lehed lasevad välja iga päev uusi uudiseid autoralli maailmameistrivõistluste kohta ning www.delfi.ee ja sport.err.ee lehekülgedel saab teatud sõite isegi otse vaadata!

Ning ‘Delfi sport jalgpall’, põlva serviti ja tööriistamarket on need leheküljed, mida külastada, kui soovite lugeda meie enda eestlaste võistlejate kohta!

Näiteks oli Ott Tänak ja Martin Järveoja just need, kes võitsid teise etappi. Teine etapp toimus nimelt Soomes ning meie Ott Tänak ja Martin Järveoja võitsid selle ajaga 2:03:49.6.

Kahjuks peale seda pole meile küll ühtegi etappi võitu tulnud aga samas läks meie naabritel, Soome sõitjatel Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunenil kahel etappil hästi ning võitsid need. Nimelt võitsid nad Eestis toimunud ralli ning Kreekas toimunud ralli samuti!

Nagu arvata oligi, on läinud ka Sebastien Ogieril ja Julien Ingrassial üsna hästi. Prantsuse rallisõitjad on võitnud lausa 4 etappi! Kohe võitsid nad Monte Carlo etappi, esimese etappi. Samuti ka kolmanda, Horvaatia etappi, ja viienda ja kuuenda etappi. Need toimusid Itaalias ja Keenias.

Kaks etappi on samuti võitnud ka Belgia rallisõitjad, Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe. Need kaks Belgia rallisõitjad võitsid kaheksanda etappi, mis toimus nende endi Belgias. Ning ka üheteistkümnenda etappi, mis toimus oktoobrikuus Hispaanias.

Ning on veel üks paar rallisõitjaid, kes on võitnud kaks etappi! Nimelt on Suurbritannia sõitjad, Elfyn Evans ja Scott Martin, võitnud selle maailmameistrivõistluste hooaja jooksul Portugali etappi ja samuti ka Soomes toimunud ralli.

Kusjuures on kõigi võitjate seas kõige kiirema ajaga just meie Ott Tänak ja Martin Järveoja! Nagu varem mainitud oli nende võiduaeg 2:03:49.6 ning järgmine kõige kiirem aeg on 2:19:13:7!

Ning on veel tulemas üks viimane etapp, millel saate just ‘Delfi sport jalgpall’, www.delfi.ee, sport.err.ee, põlva serviti ning tööriistamarket lehekülgede abil silma peal hoida!

Suur edu kõikidele sõitjatele viimasel etapil ning me kõik kindlasti ootame huviga, kes sel aastal võitjaks kroonitakse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *