2020.-2021. aasta maailma karikasari laskesuusatamises

0

Ilmselt ei ole enam mõtet rääkida koroona pandeemiast ja selle mõjust meie kõigi eludele. Nüüd on ilmselgelt kõik inimesed siin maailmas erinevatel määradel olnud mõjutanud, mõnda meist rohkem ja mõnda meist vähem. Aga fakt on see, et pandeemia on nüüd üks osa meie elust ja ilma selleta kas me üldse saame kunagi enam elada?

Ning ilmselt peame edaspidi kõigega seoses arvestama ka pandeemiaga.

Ja nii on ka spordiüritustega. Pandeemia alguses oli see aeg, kus kõik leheküljed, nii sport err, delfi mängud, err.uudised, delfi mehed ei nuta ning rait ratasepp rääkisid ainult sellest, kuidas mingid mängud jäid ära. Ja järgmised. Ja peale selle veel järgmised võistlused. Ükski neist lehekülgedest ei rääkinud enam võistluse tulemustest. Ainult sellest, et kõik pidi ära jääma pandeemia tõttu.

Õnneks oleme nüüd jõudnud sinna aega, kus taas hakkavad järjest rohkemad ja rohkemad võistlused toimuma. Me oleme mingil määral harjunud selle täiesti uue olukorraga ning nüüd hakkame vähemalt natukenegi naasma normaalsuse poole.

 

Ning kõige pealt algas see 2020.-2021. aasta karikasarjaga laskesuusatamises.

Karikasari algas 28. novembril 2020 Kontiolahtis, Soomes. Ning lõppes 21. märtsil 2021 Östersundis, Rootsis. Üldarvestuse tiitlit kaitsevad 2019.-2020. hooajast Johannes Thingnes Bø ja Dorothea Wierer.

Võistlusi sai jälgida nii sport err, delfi mängud, err.uudised, delfi mehed ei nuta ja rait ratasepp lehekülgede kaudu!

Karikasarja jooksul oli jälgida meestevõistlustes nii paljutki põnevat. Esimene sõit toimus Kontiolahtis 28. novembril 2020. Sel päeval toimunud Eraldistarti, 20 km, võitis Norra suusataja Sturla Holm Lägreid, Johannes Thingnes Bø jäi kusjuures teiseks.

Sport err, delfi mängud, err.uudised, delfi mehed ei nuta ja rait ratasepp lehtede kaudu sai näha ka teist sõitu, mille võitis Johannes Thingnes Bø, see oli siis 10 kilomeetri sprint.

Ja teise 10 kilomeetri sprindi võitis Tarjei Bø, see sõit toimus 3  detsembril. N

Ning Kontilahtis viimase sõidu, 12,5 kilomeetrise jälitussõidu, võitis 5. detsembril hoopis Rootsi suusataja Sebastian Samuelsson.

Austria Vabariigis toimusid järgmised viis võidu suusatamist. Esimene 10 kilomeetri sprint toimus 11. detsembril ning võitis järgmine Norra suusataja, Johannes Dale.

  1. detsembri 12,5 km jälitussõidu võitis hoopiski Prantsuse suusataja Quentin Fillon Maillet.

Järgmised kaks võit kuulusid jällegi Norra suusatajale Sturla Holm Lägreidile. Lägreid võitis 10 kilomeetri sprindi ja 12,5 km jälitussõidu.

Austria Vabariigi Hochfilzen linna viimase sõidu, 15 km ühisstardi, võitis 20. detsembril Saksamaa suusataja Arnd Peiffer.

Järgmisena suundusid suusatajad Saksamaale Oberhofi. Seal võitis esimese sõidu Johannes Thingnes Bø. Ta võitis selle, 8. jaanuaril toimunud 10 kilomeetri sprindi, kui ka 13. jaanuaril toimunud järgmise 10 km sprindi. Vahepealse sõidu võit läks aga teisele Norra suusatajale, Sturla Holm Lägreidile. Ning viimase Oberhofi sõidu, 15 kilomeetri ühisstardi, võitis järgmine norralane Tarjei Bø.

Itaalias Antholz-Anterselvas toimus ainult kaks sõitu. 22. jaanuaril 2021 toimunud eraldistardi (20 km) võitis hoopis venelane Aleksandr Loginov. Ning 24. jaanuaril toimunud 15 km ühisstardi võitis Johannes Thingnes Bø.

Sloveenias toimus neli suusatamis võistlust. Kaks neist võitis norralane Sturla Holm Lägreid. Esimese võistluse võitis rootslane Martin Ponsiluoma ja teise sõidu prantslane Emilien Jacquelin.

Edaspidi tuli norralastele veel kaks võitu, üks tänu Sturla Holm Lägreidile ning teine tänu Tarjei Bø’le. Prantslased said neli võitu, kaks Simon Desthieux’le ning kaks Quentin Fillon Maillet’ile. Ühe sõidu nende vahel võitis ka itaallane Lukas Hofer.

Tervet seda karika võistlust oligi just kõige kergem jälgida sport err, delfi mängud, err.uudised, delfi mehed ei nuta ja rait ratasepp lehekülgede kaudu.

 

Kokkuvõtteks võitis selle karikasarja jooksul Norra kõige rohkem kuldmedaleid, neid täpsemalt 38. Prantsusmaa oli teisel kohal, võites 12 kuldmedalid. Ning Rootsi kolmandal kohal, võites 8 kuldmedalit.

Üldiselt oli Norral üleüldse kõige rohkem medaleid, kokku 83. Prantsusmaa teisel kohal 34 medaliga ning Rootsi kolmandal kohal 31 medaliga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *